Col·laboració de la Càtedra DOTS amb la 10a Marxa Popular del Segrià

Col·laboració de la Càtedra DOTS amb la 10a Marxa Popular del Segrià

Ahir es va celebrar la 10a Marxa Popular del Segrià, en la qual col·laborà la Càtedra de Desenvolupament d’Organitzacions i Territoris Saludables (DOTS) de la UdL.

La Càtedra DOTS va dissenyar una app que comptabilitza els passos i que, en aquest cas, podia comptar els dels participants. D’aquesta manera es pretén contribuir en la solidaritat per la Fundació ASPROS. Si s’aconseguia que entre tots els marxadors aparegués la quantitat de 5 milions de passes, la Fundació ASPROS rebrà un xec solidari per a invertir-lo en material esportiu per als seus centres i usuaris i així poder-los oferir i contribuir a la millora de la seva qualitat de vida.

El nom de l’App és O10k-Objectiu10000, i és totalment gratuïta tant en iPhone com en Android. És una app per a la promoció de l’activitat física de la població.

L’objectiu de l’app O10k-Objectiu10000 és conscienciar-nos que cal mantenir una vida saludable a partir de l’activitat física, en concret caminar diàriament 10.000 passes. L’ús pràctic de l’app se centra a motivar, guiar i monitorar l’activitat de l’usuari, alhora que aporta informació rellevant per a l’estudi dels hàbits de la població per a poder així, adaptar l’activitat dels professionals de la salut. La pot utilitzar qualsevol persona a qui li pugui ser útil una eina de control bàsic de la seva activitat diària, centrant-se especialment en la població sedentària, per a millorar els hàbits. Entre les prestacions hi trobem un podòmetre que permet controlar el nombre de passos/dia i l’historial (diari, setmanal i mensual), un calendari on es publiquen caminades saludables, notícies d’actualitat, informació i vídeos sobre l’estil de vida saludable i reptes per afavorir el canvi d’estil de vida de la forma més divertida. Utilitzant aquesta app es pot millorar els coneixements i augmentar l’activitat física a través dels incentius. També es pot millorar la motivació per l’activitat física i conèixer els beneficis d’aquesta.

Podeu descarregar l’App aquí per Android:

Podeu descarregar l’App aquí per iPhone:

Per a més informació, podeu consultar:

Càtedra DOTS: http://www.catedradots.udl.cat/
10a Marxa Popular del Segrià: http://www.km0.cat/marxa/informacio/repte-o10k-objectiu10000/

About the author

anabel administrator

Translate »