Nova publicació de la Dra. Anabel Ramos-Pla sobre alfabetització en salut!

Nova publicació de la Dra. Anabel Ramos-Pla sobre alfabetització en salut!

La Dra. Anabel Ramos-Pla, membre del grup EDO-UdL, ha publicat un nou article a la revista Heliyon. Ho ha fet conjuntament amb la Dra. Laia Selva, Dra. Anna Espart, Nerea Santafé i Maria Barcenilla.

L’article “Health literacy in childhood and adolescence. A bibliometric analysis of scientific publications and professionals’ involvement” ja està disponible amb Open acces a la web de la revista.

 

L’article, relacionat amb l’alfabetització en salut, està orientat a analitzar la producció científica en aquest camp en la infància i l’adolescència de les dues últimes dècades, i determinar la implicació dels professionals en aquest camp, amb èmfasi en els professionals d’infermeria.

S’ha realitzat una anàlisi bibliomètrica de la literatura científica compresa entre els anys 2000 i 2021, mostrant un especial increment de publicacions a partir del 2014.

L’article destaca que la literatura científica sobre alfabetització en salut en la infància i l’adolescència és un camp en creixement en el qual intervenen diferents professionals. Malgrat l’augment del nombre de publicacions, i malgrat el paper que juguen les infermeres a les escoles pel que fa a l’alfabetització en salut, la seva presència en la producció científica és pràcticament inexistent.

Link de l’article: https://www.cell.com/heliyon/fulltext/S2405-8440(23)00103-2?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS2405844023001032%3Fshowall%3Dtrue

About the author

Aleix Olondriz administrator

Translate »